Forgató játékForgató játékleírás


A forgató egy logikai memória játék.
A játékhoz 10 darab korongot vagy vakondos figurát használunk, melyeknek a két oldala más-más szinűre van festve. Például az első korong egyik oldala zöld, a másik kék. A második korong egyik oldala piros a másik zöld, és így tovább. Összesen 5 féle szín szerepel egyszerre a játékban.

Kezdéskor 10 korongot vagy figurát letesszünk egymás mellé az asztalra, ezáltal látható ilyen-olyan szinű is. Egyenlőre csak a felső színeket látjuk az alsókat nem, de majd a játék során amikor forgatjuk a korongokat akkor kiderül mi van alul és akinek jó a memóriája annak könnyű dolga lesz kirakni a feladványt. A játékosok húznak egy-egy kártyalapot amin a saját feladványuk látható, például az, hogy úgy forgass 3 érmét meg hogy aztán felül 3 fekete és 2 kék legyen. A többi mindegy milyen szinű marad.

Tehát induláskor lekerül az asztalra a 10 figura véletlenszerűen, a játékosok húznak 1 kártyalapot amin a feladványuk szerepel. Az első játékos forgat 3 érmét, lehetőleg úgy, hogy az asztalonlévő érmékre igaz legyen a feladványa. Ha sikerül akkor az a kártya az övé, kap egy pontot, húzhatja a következő feladatlapot magának.
Akár sikerült az első játékos feladványa, akár nem, a másik játékos következik, aki szintén forgat 3 figurát/korongot lehetőleg úgy hogy a saját feladványának megfeleljen az eredmény.
Lehet hogy sokáig kell forgatniuk felváltva hármat hármat, mire végre sikerül valakinek kiraknia a saját feladványát.

A játék győztese az akinek előbb sikerül 5 feladványt kiforgatnia, vagyis több pontot ér el.

Jó szórakozást!